Ja, det kan man verkligen fråga sig. För mig är det en verklighetsflykt, precis som litteratur, film, trädgårdsskötsel och veterana textilmaskiner. Det har INGENTING att göra med hab, bup, LSS, färdtjänst, skola osv och andra saker som gör livet jobbigt.

Dessutom ger det mig perspektiv på våra “problem”. Vardagsproblemen ÄR verkliga, utmattande och inlåsande. Men när man stöter på avlägsna anor med 11 barn i en backstuga…. ja då känns det inte lika jobbigt längre. Vi har ju mycket bra.

Nu har jag börjat föra in min pappas släktforskning också. Jag kommer inte att kontrollera hans uppgifter i första taget. Får jag tråkigt kan jag göra det, annars låter jag den bara vara. Det betyder att jag måste utöka bloggen med fler kategorier; Pålsson och Persson kanske?

Jag vet att svärfar börjar släktforska också så en framtida utmaning är ju att plocka in makens sida också….