Det var en gång en man….. som hette Nils. Troligen son till skomakaren, Sven, i Gammalstorp (Sölvesborgs kommun nuförtiden). Han föddes en vacker (?) vårdag 1774. Som 17-åring bestämmer sig Nils för att ta värvning och blir frälsebåtsman i i BBG 3:e båtsmanskompaniet, nr 520. Han stannar ända till 1816. I december 1815 tycker han det är dags att vid 41 års ålder skaffa familj så han gifter sig med 19-åriga Sissa Olsdotter från hembyn. Han blir istället torpare. De får 9 barn tillsammans, två av barnen dör i mässlingen i ung ålder. Yngsta barnet föds när Nils är 57 år gammal. Nils stannar i Gammalstorp hela livet och dör först 1855, 81 år gammal. En imponerande ålder för tidsepoken.

Sonen Pehr (d.y.) föds 1822 och följer man honom och hans barn hamnar man så småningom hos mig. Det är Pehr son (också han vid namn Per) som flyttar från Gammalstorp och hamnar i Skåne.

Det hade varit coolt med bilder, men vi får istället föreställa oss hur de såg ut…

Källor: http://www.blekingesf.se/db/getperson.php?personID=I53713&tree=1 och Demografisk Databas Södra Sverige